Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Ha madárinfluenza vagy más kór nem szól közbe, akkor egy hattyú 4-szer olyan sokáig él, mint egy leopárd. Életkoruk különbsége 75év. Meddig él egy hattyú?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Egyenletrendszerrel felírható (h = hattyú, l = leopárd életkor):
(1) h = 4l
(2) h - l = 75 (mivel h > l)

Behelyettesítjük a (2)-esbe az (1)-est:
4l - l = 75
3l = 75 /÷3
l = 25

A megkapott eredményt behelyettesítjük az (1)-esbe:
h = 4l = 4 · 25 = 100.
1