Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7.osztaly

Főoldal » Általános iskola » Matematika
654
Segitenetek ezt kiszamolni
30+4(x-15)+10(x+5)-2(7x-5)=30
Mennyi az 'x' ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
30+4(x-15)+10(x+5)-2(7x-5)=30
30 + 4x - 60 + 10x + 50 - 14x + 10 = 30
30 = 30
azonosság
x eleme az alaphalmaznak
0