Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
674
Melyik számtani sorozat, melyik nem? Amelyik számtani sorozat azt folytasd 3 taggal, és mond meg a 100. tagját.
a) 7;9;13;18;
b)17;17;17;17
c)18;6;-6;-18;
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) -nál a különbségek: 9-7=2 13-9=4 Nem számtani sorozat
b) Számtani sorozat. Különbsége = 0. A századik elem is 17.
c) -nél 6-18=-12
-6-6=-12
-18-(-6)=-12
első elem:18, d=-12, századik elem: 18+99*(-12)=-1170
Módosítva: 7 éve
0