Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kilencedikes matek?

Főoldal » Középiskola » Matematika
642
Egy 50 méter hosszú vonat a 250 m hosszú hídon 15 s alatt robog át. Mennyi ideig tart míg ugyanezzel a sebességgel elhalad egy álló megfigyelő előtt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ahhoz hogy áthaladjon meg kell tennie a híd hosszát, illetve a saját hosszát, hogy leérjen a hídról. Tehát `15s` alatt `250+50=300m` tett meg. Ebből számolható a sebessége: `(300m)/(15s)=20 m/s`.
Ahhoz hogy elhaladjon valaki előtt csak a saját hosszát kell meg tennie, ami `50m`.
Ebből pedig számolható az eltelt idő: `(50m)/(20m/s)=2.5s`
0