Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

PyCharm feladat 3

222
Üdv!
A feladat egy olyan python program írása, amely kiírja az összes lehetséges variációját a +,- és a semminek (példa után leírom hogy mégis ez mit jelent) az 1, ..., 9 számok között (a számok sorrendje kötött, azaz mindig 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 a sor), úgy hogy az eredmény egyenlő legyen 100-zal.

Példa: 1 + 2 + 3 - 4 + 5 + 6 +78 + 9 = 100.

A semmi az azt jelenti, hogy ha nem teszek a szám(ok) közé semmit, akkor az (ebben a példában pl) nem 7 és 8 lesz, hanem 78.

Remélem nagyjából érthetően írtam le a feladatot és a válaszokat pedig előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
pycharm, python
0
Felsőoktatás / Informatika

Válaszok

1
Itt egy nagyon egyszerű, buta megoldás. A 9 szám között 8 hely van, mindegyikre háromféle dolgot írhatunk, ez összesen `3^8=6561` eset, ez egyáltalán nem sok, simán végig lehet próbálgatni mindet.

https://pastebin.com/CLzyA1CQ

Én nem engedtem meg azt az esetet, amikor `-1`-gyel kezdődik az egész, tehát az első helyre sosem írok semmit. Ha mégis szeretnénk ezt is megengedni, akkor triviálisan lehet módosítani a programot (kétszer annyi esetet kell végignézni, mindegyik kezdődhet mínusszal is).
Módosítva: 1 éve
0