Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
632
Holnapi dolgozat feladatai a képen, nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

7
Pontosan mi a kérdés? Vannak benne hibák, pl. a 2-es ellenőrzése.
Itt a *-os:
`17x+12y=255`
`15x+33y=555`
Módosítva: 7 éve
1

Rosszul fogalmaztam sajnos, ezt nem én írtam, hanem az egyik osztálytársam. És ő fényképezte le, nekem a jó megoldások kellenének, mivel ő is mondta, hogy valószínűleg nem jó amit írt.
0

Ahogy látom senkinek sem volt kedve megírni, ahogy amúgy nekem sincs. Viszont leírom, hogy melyik rossz: 2-es ellenőrzése, a 3-as teljesen, 5-ös teljesen, 6-os teljesen, 7-es teljesen.
0

Az első feladat hibátlan!
0

2. feladat:

3(a-1)-1=2(a-3)-(a+6)
3a-3-1=2a-6-a-6
3a-4=a-12
3a-a=-12+4
2a=-8
a=-4

Ell:
3(-4-1)-1=2(-4-3)-(-4+6)
3(-5)-1=2(-7)-2
-15-1=-14-2
-16=-16
0

3. feladat:

3x-9>=0
4-x>0

3x-9<=0
4-x<0

x>=3
x<4

x<=3
x>4

x [3, 4
0

4. feladat:

I3x-5I =-x+7
I3x-5I+x=7
3x-5+x=7 3x-5>=0
-(3x-5)+x=7 3x-5<0

x=3 x>=5/3
x=-1 x<5/3

x=3
x=-1
0