Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Törtes egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
614
Sziasztok! Háromszor nekifutottam az alábbi feladatnak, de sehogy sem kaptam megoldást. Valaki le tudná nekem vezetni egy lapon? A segítséget előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, segítség, Egyenletrendszer, tört
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+10y=15 1.
(x+5y)/3=4 2.
A 2. egyenletett rendezzük!
(x+5y)/3=4 /×3
x+5y=12
Így felírva belátható hogy nincs megoldása az egyenletnek.. mert ha x+5y=12 akkor 2x+10y=24..ami nem teljesül..
2x+10y=15 1.
x+5y=12 2.
2×(x+5y)=15 (1.)
2×(12)=/=15

0