Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi holnapra kell!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
506
Az a feladat
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Mivel 1 szál = 1,5 euró, ezért:
2 szál = 2x1,5 euró = 3 euró
3 szál = 3x1,5 euró = 4,5 euró
15 szál = 15x1,5 euró = 22,5 euró
x szál = x szorozva 1,5-tel (itt x egy tetszőleges szám, nincs megadva, általánosságban beszélünk róla)
0

A második sorban 2 euróért becsomagoltatjuk...mi a sor vége? Az összeset egybe csomagoljuk, vagy egyesével, szálanként?
0