Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Téglalap

Főoldal » Középiskola » Matematika
1014
Egy téglalap két szomszédos oldalának hossza 27cm és 12cm.
A, Egy négyzet kerülete ugyanakkora mint az adott téglalapé. Mekkorák ennek a négyzetnek az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Téglalap kerülete = 2*a + 2*b
a = 27cm
b = 12 cm
K = 2*27 + 2*12 = 78

Négyzet kerülete: 4*a = 78
a = 78/4 = 19.5 cm
0