Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
738
m=24kg
v=500 m/s
t=0.05s
Fékezőerő =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Ha 500m/s-ról lassul 0m/s-ra, akkor a Δv=-500m/s2

Δv/t=a
-500/0.05=-10000m/s2

F=m*a
F=-10000*24
F=-240000N

Tehát - 240000N lesz a fékezőerő.
0