Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rugóerő

Főoldal » Középiskola » Fizika
2354
Egy rugóra egy 2 kg tömegű testet akasztunk. Az egyensúly beállta után mekkora lesz a rugó megnyúlása, ha a rugóállandó 50 N/m?

gondolom ezt a képletet kéne alkalmazni: Frugóerő = D·Δl
m = 2 kg
D = 50 N/m
l = ?
Hogyan kéne tovább csinálnom?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A rugóerő meg fog egyezni a testre ható gravitációs erővel.
Fg=m*g
Fr=D*Δl

Fg=Fr
m*g=D*Δl
(m*g) /D=Δl
Δl=(2*10)/50
Δl=20/50
Δl=0,4m
1