Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tégla

Főoldal » Középiskola » Matematika
3883
Hány db kisméretű tégla vehető 1 m^3 agyagból, ha a kiégetett tégla mérete 25cm x 12cm x 12cm x 6,5cm, és az agyag térfogatvesztesége az égetéskor 2%?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tégla térfogata:
Vtegla = a * b * c = 25 * 12 * 6,5 = 1950 cm³
Mennyiu agyag kell 1 téglához:
X*0.98 = 1950
X = 1989.76 cm³ agyagból lesz 1 tégla

Agyag:
Vagyag = 1 m³ = 1.000.000 cm³

Darab = Vagyag / Vteglahozagyagkell = 1000000 / 1989.76 = 502.57, tehát 502 darab készíthető.
2