Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hegyesszög trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
2459
Egy ház teraszára vezető lépcsősor vízszintesre eső merőleges veülete 230 cm.Egy lépcső magassága 14 cm és a teraszra 7 lépcső vezet. Mekkora a lépcsősor hajlásszöge a vízszinteshez képest.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
geometria, háromszög
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A lépcsősor vízszintes 230cm-es vetülete legyen "a".
Egy lépcső magasság 14cm tehát 7 lépcső 7*14=98cm magas, ez legyen "b".

tg(α) =b/a
Tehát α=tg-1(b/a)
α=tg-1(98/230)
α=23,07°
0