Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
682
Határozzuk meg a D=2mm átmérőjű ,¶=17,5 fajlagos ellenállású,m=4 kg tömegű és d=8900 kg/m3 sűrűségű rézszál ellenállását!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A sűrűségből és a tömegből kitudjuk számolni a test térfogatát.
Az átmérőből megvan a keresztmetszet.
A térfogatból és a keresztmetszetből kilehet számolni a rézszál hosszát.
Most pedig már megvan minden, hogy kiszámoljuk az ellenállást. (fajlagos ellenállás, rézszál hossza, és a keresztmetszete).

A csatolt képen pedig mindent levezettem.
Tehát az ellenállás R=49,8Ω
1