Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Differenciál egyenletek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
535
A feladat a következő: y'+y/x=0
Az általános megoldásnak y=c1/x -nek kellene kijönni, azonban nekem valamiért nem jön ki..
Tudna valaki segíteni, hogy oldható meg ez?

Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
differenciál, egyenleetek
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Különösebb baj nincs a megoldásoddal. 3. sorban hagyd el az 1-es indexet és legyen
`c=ln|c_1|`. Ekkor `ln|y|=ln|c_1|-ln|x|=ln|c_1/x|`.
Módosítva: 7 éve
1