Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudjuk megállapítani ennek a húrtrapéznak a területét?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1351
Mekkora annak a trapéznak a területe amelynek alapjai a=60cm c=20cm, szárai b=37 cm és d=13cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matematika, geometria
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Kiszámolod a magasságát és a két alap összege szorozva a magassággal osztva 2-vel.
`((a+c)*m)/2`
1

Érdekes megoldás.
Én még azon gondolkozom, hogy egy húrtrapéznak hogyan lehet négy, különböző hosszúságú oldala?!
0

Egy lehetséges megoldás:
A Heron képlettel kiszámítod a belső háromszög (Tb) területét, ezzel a trapéz területe (Tt):
Tt = [(a + c)/(a - c)]*Tb
A belső háromszög oldalai: (a - c), b, d.
0