Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hány szám rakható ki?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
647
Hány számot tudok kirakni a 6 6 6 5 5 számkártyákból ha a hatosokat es az ötösöket sem különböztetjük meg egymástól?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a kártyákat megkülönböztetnénk akkor 5! féle megoldás lenne.
De mivel van 3 egyforma 6-os és 2 egyforma 5-ös, ezért még el kell osztani 3! és 2!-al.
(Mivel azok sorrendje nem számít)

5!/(3!*2!)=
=5*4/2=
=10

Tehát 10 féle számot képezhetünk.
Módosítva: 7 éve
0