Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy 60kg tömegű ember 30 perc alatt ment fel a 200 m magas dombra. Mennyi munkát végez? Mennyi volt a ...

Főoldal » Általános iskola » Fizika
2478
Ennyi kerlek segits
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A munka végzés a mi esetünkben a saját testünk súlyának mozgatás.
Mivel egy 200m magas dombra megyünk így nő a helyzeti energiánk:
W=F*s
Ahol a testünk súlya F=m*g és a domb magasság a h.
Wh=m*g*h
Wh=60*10*200
Wh=12000J

Tehát az emberünk 12000J munkát végzett.
Módosítva: 7 éve
0