Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan kell ezt kiszámolni? Mi a helyes végeredmény?

Főoldal » Középiskola » Matematika
2437
Hány oldalú az a szabályos sokszög, amelyben egy belső szög nagysága:
a, 60° b, 108° c, 140° d, 157,5°

Próbáltam kiszámolni de nagyon furcsa eredmények jönnek ki... Minden választ köszönök!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matematika, geometria, sokszögek
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Az előző linken lévő munkalapot kibővítettem
https://www.geogebra.org/m/qhjfkyb8
Nézd meg újra!
2

Minden szabályos sokszögnek 360° a külsö szögeinek az összege.
Tehát ha a 360° elosztjuk egy külső szögével megkapjuk az oldalak számát.

n*α'=360°
n=360°/α'
n = 360°/(180°-α)

Innentől kezdve pedig már csak behelyettesítés.
Módosítva: 7 éve
1

n= 360:(180-a)
0