Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
⬇️⬇️⬇️⬇️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a=10,6cm
α=41°17'

Szögfügvénnyel számoljuk ki az átfogót:
Sin(α) = a/c
Sin(α) *c = a
c=a/sin(α)
c≈16,07cm

Mostmár a másik befogót is kitudjuk számolni:
Cos(α) =b/c
Cos(α) *c=b
b≈12,08 cm
0