Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
4312
Egy téglalap egyik oldala 4,6 m, az átlóinak a hajlásszöge 37 fok 40’. Mekkora a téglalap ismeretlen oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
Remélem már tanultatok szögfüggvényekt, ha nem akkor írj és megpróbálom megcsinálni másképen.
Elsőnek a 40' azt úgy váltjuk át °, hogy osztjuk 60 azaz, 40:60=0.67 ami ugye egy kerekített érték. Ezt hozzá adjuk 37°-hoz, ami ugye 37,67°. Az ismeretlen oldalt elnevezük egy betűvel én jelenesetben x-el. Ide a tg függvény illik, ami szerint szöggel szemközti befogót osztjuk a szög melletti befogóval (ezt tan szóval is megtalálhatód a számológépen). Azaz tg37.67= x:4.6 a tg 37.67=0.7721 (ezt mindig négytizedesre kerekítsük) Átszorzunk x-el 0.7721x= 4.6. Aminek az eredménye 5,96m
Remélem érted, ha nem nyugodtan írj
0

Remélem így kép alapján jobban látszodik
0

Én ezt értem a két átló által bezárt szögön:
(Elnézést, az utolsóelőtti sorban egy elgépelés van. Helyesen 4.6.)
Módosítva: 7 éve
0

0