Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
589
0,00141 km3/perc hány m3/másodperc?
És ha valaki tudja akkor légyszi a számolás módját is írja le
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1 km= 1000 m ezért egy km3=10003 m, vagyis
1 km³=1.000.000.000 m³ ezért 0,00141 km³= 0,00141×1.000.000.000=1.410.000 m³
1 perc pedig 60 másodperc (s), ezért a válasz:
1.410.000/60=23.500 m³/s
0