Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
1078
Számítsunk ki a 4cm sugarú körben a 120fokos középponti szöghoz tartozó koriv hosszat es kor cikk területet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összesen: 360 fok, tehát a 120 fok az 120/360 = 1/3-ada egy teljes kör területének, illetve a körcikk ívének hossza is egyharmada a teljes körének.

Teljes kör adatai:
r = 4 cm
K = 2 * r * π = 25.12 cm
T = r² * π = 50.24 cm²

A körcikk:
Kerülete = K/3 = 25.12 / 3 = 8.373 cm
Területe = T/3 = 50.24 / 3 = 16.746 cm²
0