Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusz függvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
1262
Egy háromszög területe 40 cm2 a két oldala 10 és 15 cm.Hol a hiba a fényképen?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
A hiba a műveleti sorrendben van. A kép bal oldalának közepe felé azt állítottad, hogy:

`100+225-300*0.848=25*0.848=21.2`

Csakhogy a szorzás a kivonásnál "erősebb" művelet, azt kell előbb elvégezni! Tehát helyesen:

`100+225-300*0.848=100+225-254.4=70.6`

Innen a helyes eredmény a `c` oldalra `sqrt(70.6)~~8.4\text{cm}`.

És ne felejtsd el megnézni a másik esetet is, tehát amikor `gamma=148°`! Ebből `c~~24\text{cm}`-nek kell kijönnie.
0

Nagyon szepen köszönöm.
0