Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a két szám, amely összegük 5, szorzatuk 4

Főoldal » Általános iskola » Matematika
643
SOS PLS
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A két számot jelöljük A-val és B-vel.
Tudjuk hogy a két szám összege 5
A+B=5 ezért A=5-B
És hogy a két szám szorzata 4.
A×B=4
Az elő egyenletet beillesztve a másodikba:
A×B=(5-B)×B=4
(5-B)×B=4
5×B-B2=4
-B2+5×B-4=0
A megoldó képlet alaoján a B=4 vagy B=1
Tehát a két szám az 1és a 4
A többit rádcbízom, ha szeretnéd bővebben kifejtem!
Módosítva: 7 éve
1