Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
685
Egy toronyora mutatója 60cm mekkora utat tesz meg a mutató végpontja 20perc alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A mutató 60 cm -> tehát a kör sugara r = 60 cm
Ki kell számolnunk a kör kerületét, és annak venni az egyharmadát, ugyanis 60 perc alatt megy 1 teljes kört, 20 perc alatt csak 1/3-t.

K = 2 *r *π = 376,8 cm
K/3 = 376,8 / 3 = 125,6 cm

20 perc alatt 125,6 cm-t megy a nagymutató.
Módosítva: 9 éve
0