Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 6.o Pótolok, de nem megy.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
795
-4 2/3 (kétharmad) * (-1 2/7 (kétheted)) =?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
-( (12 + 2) / 3) * (- (7 + 2) / 7) =
(- 14 / 3) * (-9 / 7) =
// minusz * minusz az plusz; számlálót a számlálóval szorzod, nevezőt a nevezővel
(14*9) / (3*7) = 126 / 63 = 42 / 21 = 2
1