Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szabályos sokszogek

Főoldal » Középiskola » Matematika
1338
Mekkora a 7 cm sugarú körbe írt szabályos ötszög oldala?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az oldal hossza:
2×r×Sin(180°/n)=a
n=oldalak száma
r= kör sugara.
2×7cm×Sin(180°/5)=14cm×Sin(36°)=9.404cm
1