Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Redukció

Főoldal » Középiskola » Kémia
685
A kérdés a következő:
Az alábbiak közül melyik reakció igazolja a kén-dioxid redukáló hatását?
A: SO₂ + H₂O = H₂SO₃
B: SO₂ + I₂ + 2H₂O=H₂SO₄ + 2HI
C: SO₂ + 2H₂S= 3S + 2H₂O
Én a C-re gondoltam, mert abban a kén redukálódik, de megnéztem és a B a helyes válasz. Valaki elmagyarázná nekem légyszives? :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Igazad van, a C esetben a kén redukálódik..de a redukáló hatás abban mutatkozni hogyan tud más vegyületeket red.
Az a lényeg hogy a B esetben a jód oxidációs száma változott.. tehát ő redukálódott
1