Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
689
Egy gépírónő átlagosan 8 oldalanként vét egy hibát. Mi a valószínűsége, hogy egy oldalt elszúr?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ez egy tipikus Poisson-folyamat, a paramétere `lambda=1/8` hiba/oldal. Annak a valószínűsége, hogy egy oldalon éppen `k` darab hiba van:

`P(X=k)=e^(-lambda) (lambda^k)/(k!)`

Vagyis annak a valószínűsége, hogy egy oldal tartalmaz hibát:

`P(X ne 0)=1-P(X=0)=1-e^(-1/8)*((1/8)^0)/(0!)=1-e^(-1/8)~~11.75%`
1