Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály számítási feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
1015
Egy 5kg tömegű test 5m magasról szabadon esik. Mekkora sebességgel ér földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`h=g/2*t^2\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ t=sqrt((2*h)/g)`
`v=g*t = g*sqrt((2*h)/g)=sqrt(2*g*h)=10\ m/s`

vagy energiával
`m*g*h=1/2*m*v^2`
`v=sqrt(2*g*h)=10\ m/s`
A tömeg nem befolyásolja a mozgást - csak a magasság lényeges
Módosítva: 7 éve
0