Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mértan

Főoldal » Általános iskola » Matematika
561
Számítsd ki az ABC háromszög területét ha:
AB=3cm, BC=4gyök3cm és m ABC háromszögnek=60 fok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Így számolható:
AB=c=3cm
BC÷a=4 3 cm
ABC szög=60° =béta vagy is a két oldal által bezárt szög.
T=a×c×sin(béta)/2=
3×4× 3 ×sin(60°)/2=
3×4× 3 ×( 3 /2)/2=
3×4×3/4=9cm2
(mivel sin(60°)= 3 /2)
A háromszög területe 9cm2
0

Így számolható:
AB=c=3cm
BC÷a=4 3 cm
ABC szög=60° =béta vagy is a két oldal által bezárt szög.
T=a×c×sin(béta)/2=
3×4× 3 ×sin(60°)/2=
3×4× 3 ×( 3 /2)/2=
3×4×3/4=9cm2
(mivel sin(60°)= 3 /2)
A háromszög területe 9cm2
0