Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
978
A feladat levezetését és megoldását örömmel és hálával fogadom.
Egy dobozban 200 golyó van, piros és kék vegyesen. Ha hozzáteszünk 27 kéket. 53 pirosat, akkor ugyanannyi piros golyó lesz, mint kék. Eredetileg hány piros és hány kék golyó volt a dobozban?

Köszi ;)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
P+K=200 továbbá
P+53=K+27 egyszerűbben K=P+26
Az első egyenlet
2P+26=200 megoldod pirosra, aztán meg kiszámolod a kéket...
Módosítva: 7 éve
0