Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Előrehozott angol érettségi felvetések

384
Sziasztok!

Májusban előrehozott, középszintű angol érettségit fogok letenni, de van pár felmerült kérdésem, ködös témám, amelyekre innen is szívesen meghallgatnék néhány tapasztaltabb érettségi előtt állót, vagy már leérettségizettet, esetleg pedagógust. Remélem a segítségetekkel felkészültebben fogom a vizsgalapokat kitölteni és talán más érettségiző is választ kap kérdéseire.

Tehát a kérdéseim, vagy vitatható témáim:

-Az angol érettségi vizsga íráskészség részénél a levelek megírása után használható a vizsgázó saját neve mint aláírás? (Lehet egy kissé lényegtelen kérdés, de ugyebár nyelvvizsgán tilos saját nevet használni.)

-Továbbá az íráskészség résznél a megadott szóhasználati határnak (pl.: 100-120 szó) mekkora méretű átlépése okoz pontlevonást?

-Az angol érettségi vizsga szóbeli részénél a vizsgázó egyáltalán nem szólalhat meg magyarul? (Hallottam olyan esetről, mikor a vizsgáztató magyarul beszélt a vizsgázóval.)

-Esetleg osztályozóvizsgáról eltudnátok mondani a tapasztalataitokat? (Tudom, hogy minden iskolában más a lebonyolítás módja, de mégis tudni, hogy mire lehet számítani.)

-Tudtok mondani bármilyen használható gyakorlót (weboldal,könyv,hanganyag stb.)?

+1 Bármi más tanácsotok,tippetek,élményetek van szívesen fogadom mint válasz, mint üzenet formájában!

Nagyon köszönöm, hogy szántál rám időt, és köszönöm előre is a válaszokat! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Idegen nyelv

Válaszok

1
Szia!

Remélem tudok kicsit segíteni :) Előre hozott érettségit teszek idén én is angolból, viszont már a hátam mögött van egy középfokú nyelvvizsga.
Nyugodtan használd a saját keresztnevedet, azzal nem szoktak kötekedni.
Az íráskészségnél akkor is pontot vonnak le, ha akár egy szóval több vagy kevesebb, legalábbis amikor a gyakorló feladatsort csináltam, az angoltanárom erre különösen felhívta a figyelmemet. Az is a szavak számához számít, amikor megadja a feladat, hogy pl.: kezd a leveledet ezzel: Hi Mike.
Szóbeli résznél angolul beszélgettek egymással, nekem legalábbis ezt mondták. Ugyanúgy, mint nyelvvizsgán.
Az osztályozó vizsgákat nálam hetente iratták meg, nem mondanám kifejezetten nehéznek. Olyan, mint a többi ténazáró, terjedelemre is. Emellett szóbeli beszélgetés is lesz, kb. 3-4 mondat, 4-5 megadott témáról. Ezeket nekem ki is adták, de ezek szerintem eltérőek is lehetnek. Ha szeretnéd, előkereshetem neked.

Csinálj meg pár feladatsort, előző évek érettségijét. Figyelj az időre! Nézd az órát, mikor kezded és fejezed be, nehogy kicsússz az időből. Ha valamit nem tudsz, menj tovább, majd beugrik, de ha nem, akkor sincs semmi. Inkább veszíts 1 pontot, mint négyet. Szóbelin se parázz, nem esznek meg reggelire. Először nagy valószínűséggel lesz egy kb. 5 perc, aminek semmi tétje. Beszélgettek, hogy ellazulj. Próbálj csak egy emberre figyelni, neki mondd a válaszokat, zárd ki a többieket. Ha olyan a kérdés, és nem jut eszedbe jó válasz, vagy legalábbis olyan, ami valós, akkor sincs semmi, hazudj nyugodtan. Nem azt nézik, hogy igazat mondasz-e, vagy elvicceled, hanem azt, hogy érted-e a kérdést, tudsz-e válaszolni.

Remélem tudtam kicsit segíteni, sok sikert! Ha még kérdésed van, keress nyugodtan, most hirtelen csak ennyi jutott eszembe :)
1