Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mérleg elv

Főoldal » Általános iskola » Matematika
699
5×a +17=52
78+4×b=7×b
2×c-3=c+17
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Nem értem!
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. a=7
2. b=26
3. c=20

Segítség: Ha azt nézzük hogy pl az 12x egy szorzat akkor az 5*a az egyenlő 5a val.
És ugyan úgy csinálod mintha x lenne ott az a helyett mert a feladat is szorzatnak vesszi az a-t

Ui:. Remélem tudtam segíteni egy picit ;)
Módosítva: 7 éve
0