Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektrosztatika

Főoldal » Középiskola » Fizika
2121
Mekkora töltés vonzza a vele megegyező nagyságú töltést 1 méter távolságból 10(a minusz harmadikon) Newton erővel?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, elektrosztatika, elektromosság
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F=k(Q_1*Q_2)/r^2`
A `k` a Coulomb-féle arányossági tényező, melynek értéke: `8,988*10^9` `(Nm^2)/C^2`.
`Q_1=Q_2=Q`, ezért a képletet átírhatjuk ebbe a formába: `F=k(Q^2)/r^2`
Az egyetlen ismeretlen a `Q`.
0