Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Milyen háromszög?

Főoldal » Középiskola » Matematika
931
Szögeit tekintve milyen háromszög, amelynek oldalai: 48cm, 55 cm, 73?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A feladat általános megoldása az, hogy koszínusz-tétellel kiszámolsz egy szöget, és onnantól kezdve, akár koszínusz-, akár színusz-tétellel a többit.
Viszont én csak kipróbáltam, hogy Pitagorasz-tétel teljesül-e.
`48^2=2304`, `55^2=3025`, `73^2=5329`
`2304+3025=5329`
Tehát derékszögű háromszögről van szó.
0