Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Arányosság feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
483
A könyv szerint a válaszok
a) 15 nap
b) napi 2 órát
c) a kép 3/10 részét
Viszont a levezetésre lennék kíváncsi.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A képen összesen `16*2.5` órát kell dolgozni. Ez `2400` perc.
a) Ha `10` perccel tovább fest, akkor `160` percet fest naponta: `2400/160=15`.
b) `2400/20=120` perc, ami `2` óra.
c) Váltsuk át órába: `2400/60=40` óra. Ha `3` napot festett, akkor `12` órát festett eddig: `12/40=3/10=0.3`.
1