Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogyan tudom ezeket a feladatokat megoldani?(előre is köszönöm a segítséget!)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
927
1)
Anna pénzének a 4/3 része ugyanannyi mint Bea pénzének az 5/6 része. ? pénzük van külön ķülön.Anna pénze hányszorosa Bea pénzének?
2) Marci és Nándi bélyeget gyűjt Marcinak 45 tel több van mint Nándinak.Ha Marci ad 15 bélyeget Nándinak,akkor M.bélyegeinek a 3/4 része ugyanannyi,mint N.bélyegeinek a 4/5-e.
? bélyege van Nándinak


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1)
`A*4/3=B*5/6` - egyébként gondolom elírás van - 4/3 helyett 3/4 (de lehet hogy nem - mindegy)
Külön - külön pénz - ez megoldhatatlan ebből... nincs mihez viszonyítani...
Anna pénze hányszorosa Bea pénzének?
`A=15/24*B` vagyis 15/24-szerese Bea pénzének az Annáé
2)
`M=N+45`
`3/4*(M-15) = 4/5*(N+15)`
Ezt az egyenletrendszert kell megoldani

https://www.wolframalpha.com/input/?i=%3D+15*(M-15)%3D16*(N%2B15);+M%3DN%2B45

Marcinak 255, Nándinak 210 bélyege van
`3/4*240=4/5*225`
`180=4*45=2*90=180`
Módosítva: 7 éve
0