Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni az alábbi 3 feladat megoldásában?

Főoldal » Középiskola » Fizika
618
A 12-es, 15-ös és a 21-es feladatokban lérném segítségetek.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Fizika SOS
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
*kérném.
0

1)
a kezdeti energia `1/2*m*v_0^2`
Ha a helyzeti és a mozgási egyenlő, akkor a helyzeti energia pont fele a kezdetinek (a másik fele pedig az ugyanakkora mozgási energia)
vagyis
`(1/2*m*v_0^2)/2=m*g*h` amelyből `h=v_0^2/(4*g)=8^2/(4*10)=64/40=1,6\ m`
2)
ha h magasságból esik a labda, akkor egyrészt az energiája `m*g*h`
másrészt visszapattanáskor az energiaveszteség a kezdeti energiának az 1/4-e lesz (`m*g*h*1/4` ).
És ennek az energiaveszteségnek kell E=0,5 J-nak lennie
Így
`m*g*h*1/4=E\ \ \ \ ⇒\ \ \ \ h=(4*E)/(m*g)=(4*0,5)/(0,1*10)=2\ m`
3)
Kezdeti energiák
`1/2*m*v_0^2+m*g*h+E_(közeg) = 1/2*m*v_(\l\e\érkezés)^2`
Átrendezve:
`E_(közeg)=1/2*m*v_(\l\e\érkezés)^2-(1/2*m*v_0^2+m*g*h)`
amely ∼ `-2,5\ MJ`


Módosítva: 7 éve
0