Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika,egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
527
Valaki letudná vezetni ezt nekem? :(
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek,egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
 (x + 5)^2  = 6

Emeljük négyzetre:
(x + 5)^2 = 36

36 pedig +6 vagy - 6 nak a négyzete.

Egyik megoldás:
x + 5 = 6
x = 1

Másik megoldás:
x + 5 = - 6
x = - 11



Módosítva: 7 éve
0

Eredeti egyenlettel ekvivalens `|x+5|=6` egyenletet kellene inkább megoldani. Ennek gyökei pedig `x_1=-11` illetve `x_2=1`.
Ell.: `sqrt((-11+5)^2)=|-6|=6` illetve `sqrt((1+5)^2)=|6|=6`.
1