Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki meg tudná oldani ezeket a feladatokat?

Főoldal » Középiskola » Matematika
563
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
f, 7x - 14,8 = -19 (+14,8)
7x= -4,2 ( :7)
x= -0,6

g, 7x+5 = 6x+25 (-5)
7x = 6x + 20 (-6x)
x=20

h, -5/2 + x = -2x + 3/5 (+5/2)
x= -2x + 3/5 + 5/2 (+2x)
3x = 3/5 + 5/2 (közös nevező)
3x = 6/10 + 25/10
3x= 31/10 (*10)
30x=31 (:30)
x= 31/30

i, 15(x+2) = 6(2x+7)
15x+30 = 12x+42 (-30)
15x=12x+12 (-12x)
3x=12 (:3)
x=4

a, 4x-2-(x-3-(x-1))=3x-6
4x-2-(x-3-x+1)=3x-6
4x-2-x+3+x-1=3x-6
4x=3x-6 (-3x)
x=-6

b, 4(x-2)+3(3-x)=2
4x-8+9-3x=2
x+1=2
x=1

c, 2(x-3)+3(x+5)=4(x-1)+x+13
2x-6+3x+15=4x-4+x+13
5x+9=5x+9 -> azonosság, mert X helyére bármely számot írva igaz egyenlőséget kapunk.

d, 21+7x= 2(x-3)+48-4(3-x)
21+7x=2x-6+48-12+4x
21+7x=6x+30
21+x=30
x=9

e, 4(18-5x)-12(3x-7)=15(2x-16)-6(x+14)
72-20x-36x+84=30x-240-6x-84
156-56x=24x-324
156=80x-324
480=80x
x=6






0