Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
646
Egy ejtőernyős 7 km/h sebességel érkezik le. Milyen magasról kellene ernyő nélkül leugrania, hogy ugyanezzel a sebességgel érjen földet?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A földet éréskor a sebessége:
v=7 m/s

A sebességet pedig úgy tudjuk kiszámolni, hogy:
v=a*t

Ez esetben a gravitációs állandó al számolunk, melyet vegyünk csak g=10 m/s^2-nek
v=g*t

Ebből kiszámítjuk az esés idejét:
t=v/g
t=7/10
t=0.7s

A magassági pedig így tudjuk kiszámolni:
s = a/2 * t^2

Szintén a gyorsulást helyettesíthetjük a gravitációs állandóval
s = g/2 * t^2
s = 5 * 0.49
s =2.45m

Tehát 2m 45cm magasról kell, hogy leugorjon.
Módosítva: 7 éve
0