Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek, egyenletek SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
679
Három könyvszekrényben könyvek vannak. A másodikban 2szer a 3.-ban háromszor annyi van mint az elsőben. Ha a 3.-ból 400 könyvet átteszünk az elsőbe, akkor az elsőben 310 könyvvel több lesz, mint a másodikban. Hány könyv van az első könyvszekrényben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A saját számításaim szerint lehet egy szekrényben negatív mennyiségű könyv is.
1. szekrény = `x`
2. szekrény = `2x`
3. szekrény = `3x`
Az áthelyezés után fel lehet írni ezt az egyenletet: `x+400 = 2x+310`.
Erre te is ki tudod számolni az `x`-et.

A saját válaszom alá kommentben odaírom, hogy mi a bajom ezzel. Ha lehet csak akkor nézd meg, ha magadtól is kiszámoltad.
0