Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Legyszi segítsen valaki

Főoldal » Középiskola » Matematika
1007
Mennyi vizet kell elpárologtatni 10 liter 40%-os sóoldatból, hogy 60%-os sóoldatot kapjunk?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az a lényeg hogy a víz párolgásával nem változik a só mennyisége.
10L es oldatban 10L×40% a só tartalom.
60% oldatban (10L-X)×60% a só tartalom. (Ahol az X az el párolgit víz "mennyisége".
Tehát
10L×40%=(10L-X)×60%
10L×0.4=(10L-X)×0.6 /:0.6
10L×0.4/0.6=10L-X
6.6666L=10L-X
6.666..L+X=10L
X=10L-6.666..L=3.3333L
Tehát 3.33..L vizet kell elpárologtatni.
1