Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy szabályos hatszög keresztmetszetű...

Főoldal » Általános iskola » Matematika
503
Sziasztok!Ezt kéne úgymond ,,kidolgozni"
Nagyon megköszönném!

Egy szabályos hatszög keresztmetszetű 18 cm hoszzú, hasáb alakú ceruza alaplapja 65 mm² területű. Belefér-e 20 darab egy 3,25 cm × 4cm × 18 cm-as téglatest alakú dobozba?

Ennek a megoldása kéne!
Előre is köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
7. osztály, hatszög
1
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Az a lényeg hogy a doboz alaplapjának területét osztani kell a ceruzának az alapterületével.
Tdoboz alapja=4cm×3.25cm=13cm2
Tceruza alapja=65mm2=0.65cm2
Tdoboz alapja/Tceruza alapja=13cm2/0.65cm2=20
Tehát igen elfér.
Bár mivel a hatszöggel nem lehet "rés" nékül kitölteni egy négyzetalakú területett ,tehát a valóság ettől eltér.
0

A válasz: nem!
A valóságot lásd a rajzon.
1