Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik egyenlet a helyes?

Főoldal » Középiskola » Kémia
752
NH3 + CH3COOH = CH3COOH- + NH4+
vagy
NH3 + CH3COOH = CH3COO- + NH4+
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, egyenlet
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A második, szóval a: `NH_3 + CH_3COOH = CH_3COO- + NH_4+`
Forrás:
https://www.quora.com/What-is-the-reaction-between-CH3COOH-and-NH3
1