Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Házi

Főoldal » Általános iskola » Fizika
484
Valaki segítene az 9. és a 10. feladatban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
9.

A teljesítmény `P=I^2*R=2.5^2*88=550\text{W}`. 30 perc, azaz `1/2` óra alatt a felhasznált energia `E=P*t=550*1/2=275\text{Wh}=0.275\text{kWh}`. Ennek az ára `0.275*5.3~~1.46` forint.



10.

a) 3 VA = 3 W

b) 1 Wh > 3000 J (mert 1 Wh = 3600 J)

c) 5 kW > 500 W (mert 5 kW = 5000 W)
0