Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Fizika
519
1. Az R₁=470Ω-os ellenállás sorba van kötve az R₂ ellenállással. Mekkora az R₂ értéke, ha az eredő ellenállás 1200Ω?
2. Hogyan kell összekötni több 33Ω-os ellenállást, hogy a csoport eredő ellenállása 11Ω legyen? Hány ellenállásra van szükség?
3.Az R₁=27Ω-os ellenállás izzóval van sorba kötve, amelynek névleges értékei:4,5 és 0,2 A..
Számítsd ki az izzó normális működése esetében : a) az izzószál R₂ ellenállását;
b) a sorosan kapcsolt ellenállások eredőjét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Légszi segítsetek, nagyon fontos lenne! Köszönöm!
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A képen megtalálod az összes szükséges képletet az eredő ellenállás szmáításhoz.
Tehát pl. az egyesnél `R_e=R_1+R_2`, `R_e`-t és `R_1`-et ismered.
A kettesnél ezt érdemes használni: `1/R_e=1/R_1+1/R_2`.
A hármashoz, ha jól értem a példát, vagyis inkább jól tippelem, mivel a `4.5`-nek nincs mértékegysége, akkor erre a képletre is szükséged lehet: `R=U/I`.
Ezekből elvileg mindent ki tudsz számolni.
1