Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenletek

Főoldal » Középiskola » Fizika
518
v²=rg* tgα±u(rg+v²tgα)
tgα-t szeretném kifejezni de nem megy sajnos. Kellene az egyenlet teljes levezetése.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`v^2=rg·"tg"\ α+-urg+-uv^2·"tg"\ α`
`v^2="tg"\ α(rg+-uv^2)+-urg`
`v^2-(+-urg)="tg"\ α(rg+-uv^2)`
`(v^2-(+-urg))/(rg+-uv^2)="tg"\ α`

Mi egyébként ez?
0